POHOVANE BELE ĆUREĆE ŠNICLE SA SUSAMOM
Ako prethodna 3 brza jela nisu bogzna kakvi
specijaliteti, onda ovo što dalje sledi, zaslužuje naziv specijalitet prekrasnog
gastronomskog dana, i jedan je od lepših ručkova, koji je tako lagan.
Belo ćureće meso iseći na tanke šnicle, a onda svaku
izlupati čekićem za meso, te ih usoliti, a onda svaku šniclu prvo uvaljati u
kukuruzno brašno.
Posle brašna šnicle se umaču u 2 umućena jajeta, a
zatim odmah i u susam (susam se jako mnogo troši pri ovoj pripremi, ali ne
treba žaliti).
Ovim su šnicle već spremne za pohovanje, i odmah se ubacuju
u tiganj sa zagrejanim uljem gde se prže sa obe strane na vrelom ulju (no, ringlu
treba smanjiti, bar na dvojku da šnicle ne bi pregorele i da bi dobile polagano
onu divnu rumenu boju, i da bi se meso lepo ispržilo).
I prinač i pljeskavice od povrća idealan su prilog
današnjem specijalitetu dana, tj. ćurećim pohovanim šniclama.
Naravno uz sve ovo obavezna je zelena salata sa
dosta mladog luka, ali sve bez hleba, i zato je nikad laganij i prijatniji ručak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар