уторак, 28. фебруар 2023.

POSNI ČUPAVCI - na vodi, bez ulja

 



Pomešati u dubljoj činiji sledeće suve sastojke:

250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

50 g pšeničnog griza

12 g praška za pecivo (tj. jednu celu kesicu)

130 g belog kristal šećera

10 g vanil šećera (tj. jednu celu kesicu)

Zatim u sve to još dodati:

300 ml hladne vode

1 kafenu kašičicu jabukovog sirćeta

Četvorougaoni pleh stranice dužine 26 cm (onaj kome se otključava dno) obložiti kolačarskim papirom, te u njega sasuti ovu umućenu masu (kolač se inače muti ručno).

I na kraju ispeći na 200 stepeni po C oko 30-ak minuta.

Hladan, a ispečen kolač iseći na željene oblike, na štanglice ili kockice.

Preliv se priprema tako što samo provri sledeća mešavina sastojaka (tj. dok se šećer ne rastopi):

40 g kakao praha

130 g belog kristal šećera

200 ml hladne vode

Čupavci se prvo umaču u prohlađen preliv, a potom u kokos (100 g kokosa ili jedna kesica).

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар