POSNI ČUPAVCI - na vodi, bez ulja
Pomešati u dubljoj činiji sledeće suve sastojke:
250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
50 g pšeničnog griza
12 g praška za pecivo (tj. jednu celu kesicu)
130 g belog kristal šećera
10 g vanil šećera (tj. jednu celu kesicu)
Zatim u sve to još dodati:
300 ml hladne vode
1 kafenu kašičicu jabukovog sirćeta
Četvorougaoni pleh stranice dužine 26 cm (onaj kome
se otključava dno) obložiti kolačarskim papirom, te u njega sasuti ovu umućenu
masu (kolač se inače muti ručno).
I na kraju ispeći na 200 stepeni po C oko 30-ak
minuta.
Hladan, a ispečen kolač iseći na željene oblike, na
štanglice ili kockice.
Preliv se priprema tako što samo provri sledeća
mešavina sastojaka (tj. dok se šećer ne rastopi):
40 g kakao praha
130 g belog kristal šećera
200 ml hladne vode
Čupavci se prvo umaču u prohlađen preliv, a potom u
kokos (100 g kokosa ili jedna kesica).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар