PUNJENE CRVENE PAPRIKE SA FETA SIROM - grčki recept

 

 

5 velikih svežih paprika oprati i zaseći po sredini, ali uzduž praveći tako jedan rez od dna, pa sve ka vrhu peteljke, a onda popreko uz samu peteljku zaseći i taj rez treba da izgleda kao obrnuto slovo T.

Zatim polagano povaditi samo semenke iz unutrašnjosti svake paprike, a petljke ostaju čitave.

Potom izmešati sledeće sastojke, te ovim napuniti svaku od 5 velikih crvenh paprika (sada se mogu naći divne crvene sveže papirke uvezene iz Turske, pakovanje od 4 paprike za 200 dinara):

400 g izgnječenog feta sira

70 g sitno izrendanog kačkavalja

200 g grčkog jogurta

1 svež isečen paradajz (njega izostavljam, jer u zalihama imam samo još malo zamrznutog paradajza)

vezica svežeg peršuna

bosiljak balzamiko

par čena sitno sečenog belog luka

crni mleveni biber

malo biljnog ulja (trebalo bi maslinovo, ali ja ga štedim za nešto drugo)

Napunjene paprike poređati u pouljen pekač, a onda svaku papriku izmazati spolja uljem i odmah sve posuti origanom.

Zapeći papirke u rerni na 200 stepeni po C, oko 40-45 minuta.




Servirati pečenu papriku prelivenu sa malo soja sosa i samo posuti svežim lišćem peršuna.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi