PUNJENE CRVENE PAPRIKE SA FETA SIROM - grčki recept
5 velikih svežih paprika oprati i zaseći po sredini,
ali uzduž praveći tako jedan rez od dna, pa sve ka vrhu peteljke, a onda popreko
uz samu peteljku zaseći i taj rez treba da izgleda kao obrnuto slovo T.
Zatim polagano povaditi samo semenke iz unutrašnjosti
svake paprike, a petljke ostaju čitave.
Potom izmešati sledeće sastojke, te ovim napuniti svaku
od 5 velikih crvenh paprika (sada se mogu naći divne crvene sveže papirke
uvezene iz Turske, pakovanje od 4 paprike za 200 dinara):
400 g izgnječenog feta sira
70 g sitno izrendanog kačkavalja
200 g grčkog jogurta
1 svež isečen paradajz (njega izostavljam, jer u
zalihama imam samo još malo zamrznutog paradajza)
vezica svežeg peršuna
bosiljak balzamiko
par čena sitno sečenog belog luka
crni mleveni biber
malo biljnog ulja (trebalo bi maslinovo, ali ja ga štedim
za nešto drugo)
Napunjene paprike poređati u pouljen pekač, a onda svaku
papriku izmazati spolja uljem i odmah sve posuti origanom.
Zapeći papirke u rerni na 200 stepeni po C, oko
40-45 minuta.
Servirati pečenu papriku prelivenu sa malo soja sosa
i samo posuti svežim lišćem peršuna.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар