RAŽANA PALAČINKA SA OMLETOM OD SPANAĆA
Najpre umutiti masu te od nje odmah ispeći ražanu
integralnu palačinku:
1 umućeno jaje
50 ml hladnog mleka
malo sitne morske soli
3 kašike ražanog integralnog brašna
Ispeću veliku, a tanju palačinku u pouljenom tiganju
sa obe strane, a onda izručiti na tanjir da se prohladi.
Zatim napraviti omlet od spanaća:
Na malo ulja propržiti kratko spanać (jednu
zamrznutu kesu oko 200-300 g) i posoliti.
Zatim umutiti 1 jaje, te preliti preko spanaća, i sa
obe strane ispeći omlet.
Ispečen omlet prevrnuti preko ražane palačinke.
Palačinku urolati i preseći na dve polutke.
Uz ovo može se dodati još nešto po želji, a najidealniji
je grčki jogurt (ili kiselo mleko).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар