ZAPEČENI PIRINAČ SA DOSTA POVRĆA - posno
1 šolju belog pirinča preprati u 3 hladne vode, a
onda u šerpu nasuti tu 1 šolju opranog pirinča i dosuti još 3 šolje hladne vode,
te kuvati otklopljeno na jačoj vatri oko 10-15 minuta, a onda smaći sa ringle, i
poklopiti i tako ostaviti da nabubri.
U drugu šerpu na ulju propžiti sitno sečeno razno povrće:
par struka praziluka
1 veća glavica crnog luka
miks korenja (šargarepa i belo korenje)
Zatim sve ovo začiniti postepenim dodavanjem ovih
začina:
sitna morska so
crni mleveni biber
đumbir u prahu
kurkuma
sveže lišće peršuna
bosiljak balzamiko
U omekavljeno povrće dodati na kraju skuvan, ali u
hladnoj vodi opran pirinač, kako bi se eliminisao lepljiv skrob.
Promešati sve da se sjedini, te naliti vruće vode,
ali da bude malo više žitko, a onda sve sasuti u zemljani pouljen sud i zapeći
u rerni na 200 stepeno po C.
Idealno kao prilog mesu, a može se jesti i samo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар