ZELENA ČORBA – posno

 


Juče je ostala zelena voda, oko 1/2 litra, nakon što se blanširao spanać, pri mešenju spanać hleba, i u tu sačuvanu vodu danas dodati samo treba:

1 posnu, tj. biljnu kockicu za supu

šaku bundevinih komada (bundeva koja je ostala nakon rendanja, a pri spremanju pljeskavica od povrća)

šaka cvetova zamrznutog brokolija

Skuvati poklopljeno na tišoj vatri dok povrće ne omekavi.

Zatim to smaći sa ringle, te u to još dodati:

½ kese zamrznutog spanća (pola kese otišlo je u pjeskavice)

vezicu svežeg peršuna

Odmah sve izmiksati štapnim blenderom.

Ovim je zelena ređa čorba gotova.

Najidealnije je ovu čorbu začiniti prilikom serviranja sa po nekoliko kašika kiselog mleka.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi