ZELENA ČORBA – posno
Juče je ostala
zelena voda, oko 1/2 litra, nakon što se blanširao spanać, pri mešenju spanać
hleba, i u tu sačuvanu vodu danas dodati samo treba:
1 posnu,
tj. biljnu kockicu za supu
šaku bundevinih
komada (bundeva koja je ostala nakon rendanja, a pri spremanju pljeskavica od povrća)
šaka cvetova
zamrznutog brokolija
Skuvati poklopljeno
na tišoj vatri dok povrće ne omekavi.
Zatim to
smaći sa ringle, te u to još dodati:
½ kese zamrznutog
spanća (pola kese otišlo je u pjeskavice)
vezicu svežeg
peršuna
Odmah sve izmiksati
štapnim blenderom.
Ovim je
zelena ređa čorba gotova.
Najidealnije
je ovu čorbu začiniti prilikom serviranja sa po nekoliko kašika kiselog mleka.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар