недеља, 26. фебруар 2023.

ZELENA ČORBA – posno

 


Juče je ostala zelena voda, oko 1/2 litra, nakon što se blanširao spanać, pri mešenju spanać hleba, i u tu sačuvanu vodu danas dodati samo treba:

1 posnu, tj. biljnu kockicu za supu

šaku bundevinih komada (bundeva koja je ostala nakon rendanja, a pri spremanju pljeskavica od povrća)

šaka cvetova zamrznutog brokolija

Skuvati poklopljeno na tišoj vatri dok povrće ne omekavi.

Zatim to smaći sa ringle, te u to još dodati:

½ kese zamrznutog spanća (pola kese otišlo je u pjeskavice)

vezicu svežeg peršuna

Odmah sve izmiksati štapnim blenderom.

Ovim je zelena ređa čorba gotova.

Najidealnije je ovu čorbu začiniti prilikom serviranja sa po nekoliko kašika kiselog mleka.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар