ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA
Umutiti mikserom:
5 jaja i
1 čašu belog šećera (mera je čaša od 180 ml, tj.
časa od jogurta)
Zatim u sve to još treba dodati, i takođe do kraja nastaviti
mućenje samo mikserom:
½ čaše biljnog ulja
1 čašu jogurta
1 ćašu pšeničnog griza
1 čašu belog pšeničnog brašna (meko tip 400)
1 kesicu praška za pecivo (12 g)
Pravougaoni pleh dimenzije 23x36 cm obložiti
kolačarskim papirom, a onda papir izmazati uljem, a potom sasuti svu masu iz
vanglice i poravnjati.
Zatim po vrhu kolača baš svuda, a dakle što gušće, i
to polagano poređati 500 g očišćenih višanja marela.
Kolač ubaciti u zagrejanu rernu i ravno pola sata
ispeći na 180 stepeni po C.
Ohlađen kolač iseći i po želji posuti prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар