ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA

 


Umutiti mikserom:

5 jaja i

1 čašu belog šećera (mera je čaša od 180 ml, tj. časa od jogurta)

Zatim u sve to još treba dodati, i takođe do kraja nastaviti mućenje samo mikserom:

½ čaše biljnog ulja

1 čašu jogurta

1 ćašu pšeničnog griza

1 čašu belog pšeničnog brašna (meko tip 400)

1 kesicu praška za pecivo (12 g)

Pravougaoni pleh dimenzije 23x36 cm obložiti kolačarskim papirom, a onda papir izmazati uljem, a potom sasuti svu masu iz vanglice i poravnjati.

Zatim po vrhu kolača baš svuda, a dakle što gušće, i to polagano poređati 500 g očišćenih višanja marela.

Kolač ubaciti u zagrejanu rernu i ravno pola sata ispeći na 180 stepeni po C.

Ohlađen kolač iseći i po želji posuti prah šećerom.










Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi