DEZERT VANILA
Kako napraviti brz, a jednostavan dezert, od svega onoga
što još ima negde u zalihama.
U manjoj šerpi najpre pomešati sledeće:
500 ml hladnog mleka
1 kesicu pudinga od vanile
3 kašike kristal belog šećera
Od toga skuvati puding.
Odmah smaći sa ringle, te u vruć puding dodati po
želji sledeće sastojke, ili ono što se još nađe u zalihama:
mleveni keks petit (nekoliko kašika; nema merenja,
odokativno ili koliko je svega po malo ostalo, a od nekih prethodnih kolača)
suvo grožđe (takođe par kašika)
drobljeni keks petit (nekoliko komada)
Promešati i ostaviti da se prohladi u šerpi.
Po vrhu odmah posuti mlevenim pečenim lešnicima.
Stegnuto i prohlađeno iseći na 4 dela, ili na četvrtine.
Najbolje je sve iseći sutradan kada se sve dobro ohladi,
i omekavi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар