DEZERT VANILA

 


Kako napraviti brz, a jednostavan dezert, od svega onoga što još ima negde u zalihama.

U manjoj šerpi najpre pomešati sledeće:

500 ml hladnog mleka

1 kesicu pudinga od vanile

3 kašike kristal belog šećera

Od toga skuvati puding.

Odmah smaći sa ringle, te u vruć puding dodati po želji sledeće sastojke, ili ono što se još nađe u zalihama:

mleveni keks petit (nekoliko kašika; nema merenja, odokativno ili koliko je svega po malo ostalo, a od nekih prethodnih kolača)

suvo grožđe (takođe par kašika)

drobljeni keks petit (nekoliko komada)

Promešati i ostaviti da se prohladi u šerpi.

Po vrhu odmah posuti mlevenim pečenim lešnicima.

Stegnuto i prohlađeno iseći na 4 dela, ili na četvrtine.

Najbolje je sve iseći sutradan kada se sve dobro ohladi, i omekavi.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi