GURABIJE
Uzeti za meru šolju za čaj od 200 ml zapremine.
Napuniti 1 šolju bademom, a onda ga na krupnije
iseckati u super čoperu brzoj seckalici.
U tiganju, ali skroz
na suvo propržiti do svetlo braonkaste boje, uz neprestano mešanje:
1 šolju krupno iseckanog badema i
1 šolju belog pšeničnog brašna
To sve zatim dobro prohladiti.
Mikserom umutiti:
200 g omekavljenog margarina
3 kašike šećera u prahu
1 kesicu vanil šećera
1 kesicu praška za pecivo
I na kraju, u to sasuti prohlađen, a prepržen badem
i brašno, ali testo tada zamesti samo ručno, te u njega još pridodati oko ½
šolje belog brašna (ovo nije bilo dovoljno, te sam dodala malo preko još 1 pune
šolje brašna, a možda što je moje brašno ipak samo meko, uglavnom zamesila sam
fino glatko testo).
Odmah razvući testo oklagijom, debljine prsta, samo
po jednom listu kolačarskog papira, jer nije lepljivo da ne bi moglo polagano
da se vešto razvuče, a zatim izabrati neku modlicu po želji, recimo u obliku
cveta, te iseći kolačiće.
Gurabije poređati u pleh koji je obložen drugim
listom kolačarskog papira, te ispeći sve dok ne porumeni do braonkaste boje na
170 stepni po C ravno 20 minuta.
Pečeno posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар