PLAZMA TORTA - DETELINKA (rođendanska)
Umutiti masu za biskvit ili koricu mikserom dok ne
pobeli:
6 jaja i
6 kašika šećera
U to dodati:
100 ml ulja
Zatim još dodati i suve sastojke:
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakao praha
Pleh kome se otključava dno obložiti kolačarskim
papirom (prečnika 24 cm) te sasuti svu umućenu
masu za biskvit i ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.
Ispečenu koricu ohladiti.
Na tacnu staviti samo obruč pleha, a dno odstraniti,
i unutar obruča ubaciti ohlađen biskvit (koricu).
Odmah koricu natopiti sa 200 ml čokoladnog mleka.
Potom umutiti fil, od sledećih sastojaka:
2 velike čaše milerama od po 380 grama (ili ukupno
760 grama milerama; može najviše 800 g)
200 g prah šećera
300 g mlevene plazme (s tim što treba ostaviti 2-3
kašike za posipanje, tj. za dekoraciju)
Preko korice odmah naneti fil.
Ubaciti tortu u frižider da se stegne i prohladi najmanje 3 sata.
Zatim mutiti 5 minuta mikserom:
200 g šlaga u prahu
200 ml hladne vode
Posle 3 sata hlađenja u frižideru, tortu osloboditi
obruča, naneti šlag okolo i po vrhu, a onda po želji dekorisati (ja sam se
odlučila za detelinku sa 4 lista simbol sreće, pošto je reč o još jednoj
rođendanskoj torti, a prvoj u našem velikom dijapazonu svake godine, kada imamo
mnogo slavlja i jubileja, a od toga najmanje 7 rođendana).
Srećan rođendan 69 – Mama! Živela, Živela, Živela i
srećna nam bila!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар