PLAZMA TORTA - DETELINKA (rođendanska)


Umutiti masu za biskvit ili koricu mikserom dok ne pobeli:

6 jaja i

6 kašika šećera

U to dodati:

100 ml ulja

Zatim još dodati i suve sastojke:

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kakao praha

Pleh kome se otključava dno obložiti kolačarskim papirom (prečnika 24 cm) te sasuti svu umućenu  masu za biskvit i ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.

Ispečenu koricu ohladiti.



Na tacnu staviti samo obruč pleha, a dno odstraniti, i unutar obruča ubaciti ohlađen biskvit (koricu).

Odmah koricu natopiti sa 200 ml čokoladnog mleka.

Potom umutiti fil, od sledećih sastojaka:

2 velike čaše milerama od po 380 grama (ili ukupno 760 grama milerama; može najviše 800 g)

200 g prah šećera

300 g mlevene plazme (s tim što treba ostaviti 2-3 kašike za posipanje, tj. za dekoraciju)

Preko korice odmah naneti fil.

Ubaciti tortu u frižider da se stegne i prohladi najmanje 3 sata.



Zatim mutiti 5 minuta mikserom:

200 g šlaga u prahu

200 ml hladne vode

Posle 3 sata hlađenja u frižideru, tortu osloboditi obruča, naneti šlag okolo i po vrhu, a onda po želji dekorisati (ja sam se odlučila za detelinku sa 4 lista simbol sreće, pošto je reč o još jednoj rođendanskoj torti, a prvoj u našem velikom dijapazonu svake godine, kada imamo mnogo slavlja i jubileja, a od toga najmanje 7 rođendana).


Srećan rođendan 69 – Mama! Živela, Živela, Živela i srećna nam bila!

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi