PRŽENICE na nov način
Ja zapravo nikad nisam bila ljubitelj prženica, a
nisam ih ni volela, i uvek sam ih nerado jela same, ali kao se tu još nađe starog
sira ili fete, ili nešto drugo mlečno, e onda sam ih malo više volela. A jela
sam prženice posve retko, a ne baš počesto, da ne skapam od gladi, a u novije
vreme samo malo da razbijem monotoniju, te unesem i pokoju raznoliku gastronomsku
nijansu u jutranji jelovnik svoj.
Ali, kad sam jutros isprobala prženice na ovaj nov
način, zaključim da ću možda moći sve ovako da još ponekad ispržim prženice
sebi za doručak, te da su mi se od jutros malo više dopale oduvek mrske prženice.
Dakle, potrebno je napraviti samo masu za umakanje
kriški hleba, a od sledećih sastojaka:
1 umućeno domaće jaje
1 kašika belog brašna
kocka sitno rendanog kačkavalja
4 kašike grčkog jogurta (prvo dodam 2, ali da bude još
malo ređe ubacim još 2 kašike)
1 vezica usitnjenog peršuna
malo sitne morske soli (na vrh kašičice)
Ovo je masa dovoljna za jednu porciju ili 5 manjih
prženica, koje pravim od svog domaćeg integralnog hleba.
Svaku krišku dobro natopiti i nafilovati ovom masom
za umakanje.
Ulje treba dobro zagrejati, a onda na vrelom ulju
ispržiti sa obe strane prženice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар