субота, 4. март 2023.

ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE BLITVOM

 



Potrebno je zamesiti standardnu masu za palačinke te ispeći najmanje 9 većih palačinaka (ja sam ispekla 9, a ustrošeno je svega 8 za ovo jelo).

Palačinke zamesim od sledećeg miksa sastojaka, a sve odokativno, kako mi se ćefne, tako sve i sipam, po nekoj rutini, i nema greške:

2 jajeta

mleko

voda

belo pšenično meko brašno (tip 400)

biljno ulje

U drugoj šerpi još prepržiti nadev za palačinke:




Nekoliko struka mladog luka srebrenjaka prepržiti na biljnom ulju.

Zatim u to dodati 3 kesice zamrznute blitve (300 g)

I onda začiniti nadev dodavanjem uobičajenih začina:

morska sitna so

crni mleveni biber

đumbir u prahu

rendani morski oraščić

Prohladiti ovaj nadev, te u njega ubaciti:

2-3 kašike kisele pavlake

komad rendanog kačkavalja (za čitavo jelo treba najmanje 200 g kačkavalja, te treba izrendisati odmah sve, a u nadev ubaciti samo jedan manji deo)




Nadevom obilato nafilovati svaki palačinak, a onda ga urolati, te posložiti u pekač, kome se pre toga poulji dno.

Po vrhu posložene palačinke premazati slojem kisele pavlake.

Potom posuti sav preostali rendani kačkavalj.




Na vrhu nadrobiti i sve posuti sa 2 vezice peršuna.




Zapeći u rerni na 200-190 stepeni po C dok jelo ne porumeni.




Prijatan ručak!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар