ZAPEČENE PALAČINKE PUNJENE BLITVOM
Potrebno je zamesiti standardnu masu za palačinke te
ispeći najmanje 9 većih palačinaka (ja sam ispekla 9, a ustrošeno je svega 8 za
ovo jelo).
Palačinke zamesim od sledećeg miksa sastojaka, a sve
odokativno, kako mi se ćefne, tako sve i sipam, po nekoj rutini, i nema greške:
2 jajeta
mleko
voda
belo pšenično meko brašno (tip 400)
biljno ulje
U drugoj šerpi još prepržiti nadev za palačinke:
Nekoliko struka mladog luka srebrenjaka prepržiti na
biljnom ulju.
Zatim u to dodati 3 kesice zamrznute blitve (300 g)
I onda začiniti nadev dodavanjem uobičajenih začina:
morska sitna so
crni mleveni biber
đumbir u prahu
rendani morski oraščić
Prohladiti ovaj nadev, te u njega ubaciti:
2-3 kašike kisele pavlake
komad rendanog kačkavalja (za čitavo jelo treba
najmanje 200 g kačkavalja, te treba izrendisati odmah sve, a u nadev ubaciti samo
jedan manji deo)
Nadevom obilato nafilovati svaki palačinak, a onda
ga urolati, te posložiti u pekač, kome se pre toga poulji dno.
Po vrhu posložene palačinke premazati slojem kisele
pavlake.
Potom posuti sav preostali rendani kačkavalj.
Na vrhu nadrobiti i sve posuti sa 2 vezice peršuna.
Zapeći u rerni na 200-190 stepeni po C dok jelo ne porumeni.
Prijatan ručak!
Коментари
Постави коментар