ZAPEČENI KROMPIR I SPANAĆ
Krompir oguliti, iseći na sitnije kockice, a onda ga
posoliti i skuvati oko 10-ak minuta.
Na ulju propržiti, oko 5 minuta:
mladi luk srebrenjak (ili crni luk) i
200 g zamrznutog spanaća
Umutiti preliv za musaku:
2 jajeta
3 kašike grčkog jogutra (ili krem sir)
so
struk mladog isečenog belog luka (ili luk u prahu)
½ kašičice praška za pecivo
rendani kačkavalj (jedna mala kockica, mada treba mnogo
više kačkavalja, a kad bude bilo kačkavalja u preliv se doda 2/3, a sa 1/3 se
pospe musaka po vrhu)
Dodajem u preliv još i malo mleka iako to ne ide po
receptu, jer je umućena masa malo gušća,
a mleko doliti tek koliko da se napravi ređa masa pogodna za prelivanje musake.
Pekač pouljiti i onda poređati po dnu:
oceđen prokuvan krompir
prepržen spanać
umućen preliv razliti svuda po vrhu
Po vrhu dakle treba narendati 1/3 kačkavalja, ali
pošto nisam imala previše kačkavalja, opet je ispalo sve predivno (a neki drugi
put treba napraviti i originalan recept).
Zapeći musaku na 200-180 stepeni po C oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар