четвртак, 23. март 2023.

ZAPEČENI KROMPIR I SPANAĆ

 



Krompir oguliti, iseći na sitnije kockice, a onda ga posoliti i skuvati oko 10-ak minuta.

Na ulju propržiti, oko 5 minuta:

mladi luk srebrenjak (ili crni luk) i

200 g zamrznutog spanaća

Umutiti preliv za musaku:

2 jajeta

3 kašike grčkog jogutra (ili krem sir)

so

struk mladog isečenog belog luka (ili luk u prahu)

½ kašičice praška za pecivo

rendani kačkavalj (jedna mala kockica, mada treba mnogo više kačkavalja, a kad bude bilo kačkavalja u preliv se doda 2/3, a sa 1/3 se pospe musaka po vrhu)

Dodajem u preliv još i malo mleka iako to ne ide po receptu,  jer je umućena masa malo gušća, a mleko doliti tek koliko da se napravi ređa masa pogodna za prelivanje musake.

Pekač pouljiti i onda poređati po dnu:

oceđen prokuvan krompir

prepržen spanać

umućen preliv razliti svuda po vrhu

Po vrhu dakle treba narendati 1/3 kačkavalja, ali pošto nisam imala previše kačkavalja, opet je ispalo sve predivno (a neki drugi put treba napraviti i originalan recept).



Zapeći musaku na 200-180 stepeni po C oko pola sata.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар