CRNAC

 


Umutiti sledeće sastojke, te ispeći kolač (pravim pola mere):

2 jajeta

6 kašika belog kristal šećera

6 kašika hladnog mleka

6 kašika biljnog ulja

2 kašike kakao praha

½ kesice praška za pecivo

6 kašika mekog pšeničnog belog brašna (tip 400)

Kolač ispeći u pouljenom i pobrašnjavljenom omanjem plehu na 190 stepeni po C.

Pečen kolač odmah preliti sa 250 ml hladnog mleka.

Umutiti 100 ml tečne pavlake (ili šlag u prahu) i staviti po vrhu ohlađenog kolača.


Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi