недеља, 16. април 2023.

ĆUREĆA PAELJA SA MLADIM LUKOM – vaskršnji ručak



Zagrejati biljno ulje, te ubaciti isečene komade ćurećeg mesa (ćureći batak i karabatak, tj. jedan ceo poveći ćureći but), te meso prepržiti sa obe strane.

Zatim u to dodati:

dosta pera mladog zelenog isečenog luka (srebrenjaka)

alevu slatku papriku

sitnu morsku so

2 veća isećena sveža paradajza

Poklopljeno dinstati uz povremeno mešanje, i uz dolivanje biljnog bujona (potrebno je napraviti pola litra bujona; u vreloj vodi rastopiti 1 biljnu kockicu za supu).

Na polovini kuvanja, negde posle 20-ak minuta do pola sata, dodati opran pirinač, i nastaviti i dalje sve poklopljeno kuvati, dok se jelo ne ukrčka i dok se pirinač dobro ne skuva.

Začiniti još dodavanjem sledećih začina, koji nisu išli u ovaj recept, ali koji po meni idu u baš sve, posebno u jedno ovakvo pikantno jelo:

crni mleveni biber

đumbir u prahu

2 vezice svežeg peršuna


Negde pred kraj u jelo takođe ubaciti još 2 zelene ispečene ljutačice paprike (iz zamrzivača).

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар