ĆUREĆA PAELJA SA MLADIM LUKOM – vaskršnji ručak
Zagrejati biljno ulje, te ubaciti isečene komade
ćurećeg mesa (ćureći batak i karabatak, tj. jedan ceo poveći ćureći but), te
meso prepržiti sa obe strane.
Zatim u to dodati:
dosta pera mladog zelenog isečenog luka (srebrenjaka)
alevu slatku papriku
sitnu morsku so
2 veća isećena sveža paradajza
Poklopljeno dinstati uz povremeno mešanje, i uz
dolivanje biljnog bujona (potrebno je napraviti pola litra bujona; u vreloj
vodi rastopiti 1 biljnu kockicu za supu).
Na polovini kuvanja, negde posle 20-ak minuta do
pola sata, dodati opran pirinač, i nastaviti i dalje sve poklopljeno kuvati,
dok se jelo ne ukrčka i dok se pirinač dobro ne skuva.
Začiniti još dodavanjem sledećih začina, koji nisu
išli u ovaj recept, ali koji po meni idu u baš sve, posebno u jedno ovakvo
pikantno jelo:
crni mleveni biber
đumbir u prahu
2 vezice svežeg peršuna
Negde pred kraj u jelo takođe ubaciti još 2 zelene
ispečene ljutačice paprike (iz zamrzivača).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар