DOMAĆI PESTO

 



Izblendirati sledeće sastojke (sveže, neprskane, svoje ogranske):

bosljak balzamiko (iz zamrzivača)

2 vezice peršuna (iz zamrzivača)

2 vezice mirođije (iz zamrzivača)

3 manja struka mladog belog luka

1 puna šaka svežeg spanaća (očistila sam jednu parcel pod spanaćem jutros, a da to nisam učinila napravila bih pesto i od zamrznutog spanaća, s tim što bih ga pre svega ovoga odledila i ocedila; ukoliko nemate spanaća pesto se takođe može napraviti od blitve ili rukole)

himalajska roze so

crni mleveni biber

maslionovo ulje

2-3 kašike mlevenih badema (tako mi ostalo samleveno od kolača, a mogu da se dodaju i čitavi bademi)

Izblendirati domaći pesto.

Potom ga sasuti u staklenu zdelicu sa poklopcem.




Domaći pesto se najviše može čuvati 2-3 dana u frižideru.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi