DOMAĆI PESTO
Izblendirati sledeće sastojke (sveže, neprskane,
svoje ogranske):
bosljak balzamiko (iz zamrzivača)
2 vezice peršuna (iz zamrzivača)
2 vezice mirođije (iz zamrzivača)
3 manja struka mladog belog luka
1 puna šaka svežeg spanaća (očistila sam jednu parcel
pod spanaćem jutros, a da to nisam učinila napravila bih pesto i od zamrznutog spanaća,
s tim što bih ga pre svega ovoga odledila i ocedila; ukoliko nemate spanaća
pesto se takođe može napraviti od blitve ili rukole)
himalajska roze so
crni mleveni biber
maslionovo ulje
2-3 kašike mlevenih badema (tako mi ostalo samleveno
od kolača, a mogu da se dodaju i čitavi bademi)
Izblendirati domaći pesto.
Potom ga sasuti u staklenu zdelicu sa poklopcem.
Domaći pesto se najviše može čuvati 2-3 dana u
frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар