недеља, 2. април 2023.

KOLAČ SA VIŠNJAMA I PUDINGOM

 


Umutiti mikserom biskvit od sledećih sastojaka:

4 jajeta

4 kašike šećera

1 kesica vanil šećera

U to dodati još:

4 kašike belog mekog pšeničnog brašna (tip 400)

½ kesice praška za pecivo

(Brašno i praška za pecivo prosejati kroz rešetku za čaj, a masu zamešati posle ručno).

Pleh dimenzija 35x23 cm pouljiti i pobrašnjaviti, te u njega odmah sasuti umućenu masu, i ispeći biskvit ravno 15 minuta na 170 stepeni po C u prethodno zagrejanoj pećnici.

Potom skuvati voćni nadev od višanja na sledeći način:

U šerpu sasuti:

500 g očišćenih višanja

300 g šećera

800 ml vode

Kada to provri, skuvati 10-ak minuta.

Posebno razmutiti 3 kesice pudinga sa 200 ml hladne vode (1 puding od vanile i 2 pudinga od jagode).

Puding dodati u prokuvane višnje i ukuvati sve zajedno samo 1 minut, jer se sve odmah dobro zgusne.

Nadev samo malo prohladiti i sasuti ga preko biskivta, a onda sve dobro ohladiti.

Na totalno ohlađen nadev dodaje se umućen šlag u prahu (200 g šlaga u prahu umutiti sa običnom hladnom vodom).

Po vrhu šlaga narendati 50 g crne čokolade za kuvanje.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар