KOLAČ SA VIŠNJAMA I PUDINGOM
Umutiti mikserom biskvit od sledećih sastojaka:
4 jajeta
4 kašike šećera
1 kesica vanil šećera
U to dodati još:
4 kašike belog mekog pšeničnog brašna (tip 400)
½ kesice praška za pecivo
(Brašno i praška za pecivo prosejati kroz rešetku za
čaj, a masu zamešati posle ručno).
Pleh dimenzija 35x23 cm pouljiti i pobrašnjaviti, te
u njega odmah sasuti umućenu masu, i ispeći biskvit ravno 15 minuta na 170
stepeni po C u prethodno zagrejanoj pećnici.
Potom skuvati voćni nadev od višanja na sledeći
način:
U šerpu sasuti:
500 g očišćenih višanja
300 g šećera
800 ml vode
Kada to provri, skuvati 10-ak minuta.
Posebno razmutiti 3 kesice pudinga sa 200 ml hladne
vode (1 puding od vanile i 2 pudinga od jagode).
Puding dodati u prokuvane višnje i ukuvati sve zajedno
samo 1 minut, jer se sve odmah dobro zgusne.
Nadev samo malo prohladiti i sasuti ga preko
biskivta, a onda sve dobro ohladiti.
Na totalno ohlađen nadev dodaje se umućen šlag u
prahu (200 g šlaga u prahu umutiti sa običnom hladnom vodom).
Po vrhu šlaga narendati 50 g crne čokolade za
kuvanje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар