NAJJEFTINIJI PUDING OD ČOKOLADE
U vreme ekonomskih kriza i drugih životnih poskupljenja,
treba biti ekonomičan, a to samo znači biti previše sposoban, pa preživeti ovaj
egzistencijalni užas, posebno kad se sve nalazi na zadnjim rezervama nepotrošenih
mrvica, a već poodavno potrošenih sitnih zaliha, a kojih zaliha kad se sve osipa
i troši, nestaje, skuplja, divlja, itd.
Kako napraviti sebi puding ukoliko se ima trenutno
ili stalno, konstantno veoma malo mleka. Možda može ako se bar to malo razblaži
sa dosta vode. Lako je da se domaćice smeše sve one koje kuvaju, jer ih neki
određeni brend sponzoriše, kako bi one uveravale publiku i forsirale to isto,
tvrdeći da je to nešto trenutnonajbolje.
A kad odete, ako ikad odete, da sve kupite i strpate
u svoju potrošačku mizernu korpu, onda vam sigurno neće biti ni do smeha, a kamoli
do nekog naročitog preforsiranog brenda.
Ne treba očajaviti nikad, setimo se svih kriza i svih
užasa, posebno 90-ih godina prošlog veka, kad smo jeli neke bedne embargo
kolačiće, jer može da se ipak u inat danas napravi nešto izvrsno, a gotovo od
ničeg ili od onih malih mrva koje se još vuku po dotrajalim zalihama na nuli.
Prvo, već odavno cene kesica pudinga su povećane do
ludila, ali se još uvek mogu naći neke manje poznate linije ili marke pomenutih
proizvoda, pa tako nije laž da se puding može kupiti za 17 i 19 dinara, od vanile
i čokolade samo, a ništa nije lošiji od onih koji su oko 40, pa i više dinara
po kesici, a reč je o liniji “slatki šef”.
Dakle, potrebno je usuti u šerpicu:
mleka koliko ostade od pune kese (u ovom slučaju oko
100 ml)
Da bi se napravila jedna kesica pudinga, potrebno je
500 ml tečnosti, dakle dodati još 400 ml vode i opet će sve mirisati na mleko, a
biće bolje nego da se sve skuvana samo na vodi.
U tu tečnost dodaje se 3 kašike belog šećera, koji je
takođe na dnu tegle, dakle poodavno se ne kupuje kao nekad taj preskupi smeđi
šećer, ali odjednom nema se u zalihama čak ni belog šećera, dovoljno da svako
sam shvati koliko je obedastio ovde i koliko tone u najsigurniju propast, u tešku
glad.
U sve to samo se sruči kesica pudinga u prahu od
čokolade iz najjeftinije linije “slatki šef”.
Onda se sve fino izmeša i ukuva na vreloj ringli.
Skuvani puding nečim treba dekorisati, a onim što
ima još negde u nekim zaliama, i tako posuti se može sa malo preostalog
samlevenog badema.
Ohladiti puding pre nego se posluži danas za užinu.
Prijtano!
Коментари
Постави коментар