PESTO - na drugi način

 


 

U jednu dublju činiju ubaciti sledeće sastojke, i sve dobro izmiksati štapnim blenderom:

2-3 pune šake svežeg spanaća

bosiljak balzamiko

2 vezice peršuna lišćara

2 vezice mirođije

nekoliko čena belog luka (što više luka, bolji ukus i malo je više ljutkasto, tj. pikantnije)

maslinovo ulje

morska sitna so

crni mleveni biber

đumbir u prahu

pola šake prepečenih badema

pola šake mešavine bundevinog semena (golice) i sirovog suncokreta (badem, suncokret i golicu treba prepeći na suvo u tiganju pre miksanja)

Pesto izručiti u neku činiju sa poklopcem i najviše 3-4 dana držati u frižideru.

Pesto i fokača idealan posni doručak.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi