петак, 7. април 2023.

PIZZA SA DOMAĆIM PESTOM OD SPANAĆA

 


Zamestiti jedno omanje okruglo testo (mera za jednu osobu, mada sam ja samo pola od ovoga mogla pojesti, iako je preukusno i predivno, no čim ustanem ne mogu da jedem kao ala) za pizzu bez zere kvasca, od sledećih sastojaka:

150 g pšeničnog integralnog brašna (ili neko drugo)

malo morske sitne soli (oko ½ kašičice)

1 kašičica praška za pecivo

1 supena kašika maslinovog ulja

mlaka voda kojom se zamesi testo (oko 80-100 ml, dodavati vodu postepeno)

Testo podmesim uveče, odmah razvučem, a nafilujem i ispečem odmah izjutra po ustajanju za doručak.

Dakle testo rastanjim u krug, i položim ga u pleh, koji je već obložen kolačarskim papirom, i ostavim tako preko noći u frižideru, sve do jutra, do buđenja u 7 sati i 45 minuta.

Izjutra sledi premazivanje domaćim pestom od spanaća koji je napravljen danas, a po receptu koji se može tamo gore pronaći.

Sada je izbor šta naslagati po pesto namazu, a sve zavisi od želja i mogućnosti, apetita.

Ovoga puta po pestu namazu posuti sirove semenke suncokreta i golice, a onda preko svega toga razbiti 2 jajeta, i posoliti ih samo malo, te ubaciti pizzu u zagrejanu pećnicu i sve ispeći na 200 stepeni po C pola sata.

Ispečeno posuti sa malo crnog mlevenog bibera.


Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар