PIZZA SA DOMAĆIM PESTOM OD SPANAĆA
Zamestiti jedno omanje okruglo testo (mera za jednu
osobu, mada sam ja samo pola od ovoga mogla pojesti, iako je preukusno i predivno,
no čim ustanem ne mogu da jedem kao ala) za pizzu bez zere kvasca, od sledećih
sastojaka:
150 g pšeničnog integralnog brašna (ili neko drugo)
malo morske sitne soli (oko ½ kašičice)
1 kašičica praška za pecivo
1 supena kašika maslinovog ulja
mlaka voda kojom se zamesi testo (oko 80-100 ml,
dodavati vodu postepeno)
Testo podmesim uveče, odmah razvučem, a nafilujem i
ispečem odmah izjutra po ustajanju za doručak.
Dakle testo rastanjim u krug, i položim ga u pleh,
koji je već obložen kolačarskim papirom, i ostavim tako preko noći u frižideru,
sve do jutra, do buđenja u 7 sati i 45 minuta.
Izjutra sledi premazivanje domaćim pestom od spanaća
koji je napravljen danas, a po receptu koji se može tamo gore pronaći.
Sada je izbor šta naslagati po pesto namazu, a sve
zavisi od želja i mogućnosti, apetita.
Ovoga puta po pestu namazu posuti sirove semenke
suncokreta i golice, a onda preko svega toga razbiti 2 jajeta, i posoliti ih samo
malo, te ubaciti pizzu u zagrejanu pećnicu i sve ispeći na 200 stepeni po C
pola sata.
Ispečeno posuti sa malo crnog mlevenog bibera.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар