понедељак, 10. април 2023.

POSNI KOLAČ BEZ JAJA



Umutiti ručno:

250 ml kisele vode

100 ml biljnog ulja

80 g belog šećera

1 kašiku džema od smokve

U to dodati sledeće sastojke, pa sve izmutiti mikserom:

180 g pšeničnog integralnog brašna (nestalo mi belog brašna, pa se snađem u trenu, srećom u zalihama mnogo više integralnog brašna, a da kob bude veća na mom šporetu izgoreo prekidač od grejača, te je reran postala odjednom beskorisna i mrtva, te sam morala da se snađem kako da ispečem kolač, itd).

3 kašike kakao praha

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Kolač sasuti u vatrostalnu posudu koja je pre toga pouljena i pobrašnjavljena.

Kolač ispeći tačno 25 minuta na 200 stepeni po C.

Po vrhu ispečenog kolača odmah dolazi glazura od posne čokolade.

Potrebno je dakle 100 g posne čokolade ili jednu celu tablu crne čokolade za kuvanje istopiti na pari, te premazati odmah preko vrućeg, a tek ispečenog kolača.

Prohlađeno iseći na željene oblike.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар