POSNI KOLAČ BEZ JAJA
Umutiti ručno:
250 ml kisele vode
100 ml biljnog ulja
80 g belog šećera
1 kašiku džema od smokve
U to dodati sledeće sastojke, pa sve izmutiti
mikserom:
180 g pšeničnog integralnog brašna (nestalo mi belog
brašna, pa se snađem u trenu, srećom u zalihama mnogo više integralnog brašna,
a da kob bude veća na mom šporetu izgoreo prekidač od grejača, te je reran postala
odjednom beskorisna i mrtva, te sam morala da se snađem kako da ispečem kolač,
itd).
3 kašike kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Kolač sasuti u vatrostalnu posudu koja je pre toga
pouljena i pobrašnjavljena.
Kolač ispeći tačno 25 minuta na 200 stepeni po C.
Po vrhu ispečenog kolača odmah dolazi glazura od posne
čokolade.
Potrebno je dakle 100 g posne čokolade ili jednu celu
tablu crne čokolade za kuvanje istopiti na pari, te premazati odmah preko vrućeg,
a tek ispečenog kolača.
Prohlađeno iseći na željene oblike.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар