PRHKI KOLAČ SA MARELAMA - nova verzija
Umutiti mikserom:
220 g margarina (omekavljenog na sobnoj T)
200 g belog kristal šećera
1 kesicu vanil šećera
na vrh kašičice sitne morske soli
1 celo jaje
Zatim u to još dodati:
350 g belog mekog pšeničnog brašna (tip 400)
1 kašičicu praška za pecivo
1 kašičicu cimeta
½ kašičice mlevenog karanfilića
Zamesiti prvo mikserom, a onda rukama glatku masu.
Uzeti pleh dimenzija 35x23 cm, pouljiti ga i pobrašnjaviti,
a onda po dnu pleha rastanjiti 2/3 zamešenog testa kao i kad se pravi tart, da
malo ima uzdignute stranice, a preostalu 1/3 testa sačuvati za nešto kasnije.
Pomešati zajedno voćni nadev od sledećih sastojka:
600 g očišćenih marela (tj. krupnih višanja)
6 kašika belog kristal šećera
5 kašika gustina
Voće sasuti odmah preko donje korice
Preostalu 1/3 testa rastanjiti drvenom oklagijom na
tanko između dva lista kolačarskog papira, te nožem iseću uže, ali duže trakice,
a onda ih naneti po vrhu kolača, i napraviti izukrštanu šaru, kao na slici.
Seći prohlađen kolač, a po želji dekorisati prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар