SARMICA OD BLITVE SA SLANINOM
Nabrati najveće liske blitve, odseći im korenje i sačuvati,
a liske samo preliti vrućom vodom i odmekaviti.
Isprižiti kašu od sledećih sastojaka:
isečen mladi crni luk
isečeno korenje od blitve
sitno iseckana šargarepa
skuvan pirinač (pirinač skuvati posebno, oprati ga i
dodati u kašu)
Posoliti, pobiberiti i dodati đumbira u prahu.
Na samom kraju u kašu sitno naseckati slanine
pančete (oko 100 g) i samo nakratko prepržiti.
Na velikom tanjiru sastavljati po 3-4 liske, zatim rub
obilato nafilovati, a onda urolati sarmice.
Sarmice posložiti u staklenu posudu sa poklopcem, a
kada se naređa sva sarmica, onda nekoliko preostalih liski blitve poređati po
samom vrhu, i samo malo posoliti, a zatim naliti vrelom vodom i zapeći pola
sata u rerni na 200 stepeni po C.
Sarmice obavezno jesti uz kiselo mleko.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар