SARMICA OD BLITVE SA SLANINOM

 


Nabrati najveće liske blitve, odseći im korenje i sačuvati, a liske samo preliti vrućom vodom i odmekaviti.

Isprižiti kašu od sledećih sastojaka:

isečen mladi crni luk

isečeno korenje od blitve

sitno iseckana šargarepa

skuvan pirinač (pirinač skuvati posebno, oprati ga i dodati u kašu)

Posoliti, pobiberiti i dodati đumbira u prahu.

Na samom kraju u kašu sitno naseckati slanine pančete (oko 100 g) i samo nakratko prepržiti.

Na velikom tanjiru sastavljati po 3-4 liske, zatim rub obilato nafilovati, a onda urolati sarmice.

Sarmice posložiti u staklenu posudu sa poklopcem, a kada se naređa sva sarmica, onda nekoliko preostalih liski blitve poređati po samom vrhu, i samo malo posoliti, a zatim naliti vrelom vodom i zapeći pola sata u rerni na 200 stepeni po C.

Sarmice obavezno jesti uz kiselo mleko.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi