SLANI BELI ROLAT- vaskršnji

 


Ovo je pola mere, od koje ispadne jedan manji rolat.

Umutiti koricu od sledećih sastojaka:

4 belanca

prstohvat sitne morske soli

4 žumanca

4 kašike belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

½ kesice praška za pecivo

1 kašika plavog maka u zrnu (a može i mleveni mak)

Ispeći koricu u manjem plehu (onom od šporeta minimatika), a u koliko se napravi cela mera, onda treba ispeći koricu u najvećem plehu od rerne (pleh obložiti kolačarskim papirom).

Koricu ispeći na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.

Ispečenu koricu osloboditi kolačraskog papira, te je uviti po užoj strani u mokru krpu i ohladiti.


Hladnu koricu odmotati i nafilovati sledećim filom:

100-150 g isečene šunke

nekoliko isečenih kiselih krastavčića

1 veća ili 2 manje obarena isečena šargarepe

vezica peršuna lišćara

300 g krem sira

Nafilovanu koricu urolati po užoj, tj. po manjoj strani (korica je inače pravougaona).


Okolo rolat izmazati samo kiselom pavlakom i posuti rendanim kačkavaljom.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi