SLANI BELI ROLAT- vaskršnji
Ovo je pola mere, od koje ispadne jedan manji rolat.
Umutiti koricu od sledećih sastojaka:
4 belanca
prstohvat sitne morske soli
4 žumanca
4 kašike belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
½ kesice praška za pecivo
1 kašika plavog maka u zrnu (a može i mleveni mak)
Ispeći koricu u manjem plehu (onom od šporeta
minimatika), a u koliko se napravi cela mera, onda treba ispeći koricu u
najvećem plehu od rerne (pleh obložiti kolačarskim papirom).
Koricu ispeći na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.
Ispečenu koricu osloboditi kolačraskog papira, te je
uviti po užoj strani u mokru krpu i ohladiti.
Hladnu koricu odmotati i nafilovati sledećim filom:
100-150 g isečene šunke
nekoliko isečenih kiselih krastavčića
1 veća ili 2 manje obarena isečena šargarepe
vezica peršuna lišćara
300 g krem sira
Nafilovanu koricu urolati po užoj, tj. po manjoj
strani (korica je inače pravougaona).
Okolo rolat izmazati samo kiselom pavlakom i posuti
rendanim kačkavaljom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар