ZAPEČENI KROMPIR I SPANAĆ - nova verzija


Krompir oljuštiti, iseći na sitnije kockice, ubaciti u šerpu, posoliti, naliti hladnom vodom i skuvati polovično, tek da malo više omekavi, ali da ne bude načisto skuvan.

Na ulju prepržiti:

isečeni praziluk (koristim praziluk iz zamrzivača, isečen već)

Na kraju u praziluk dodati:

200 g zamrznutog spanaća

I obavezno praziluk i spanać samo posoliti, pobiberiti i ostaviti negde po strani.

Preliv napraviti mešavinom ovih sledećih sastojka:

1 umućeno jaje (mogu i 2 komada)

2 kašike kisele pavlake

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

vezica sveže ostavljenog peršuna iz zamrzivača

malo rendanog kačkavalja

Vatrostalnu činiju poujiti, pa u nju sasuti:

oceđen delimično skuvan krompir i

spanać

Zatim to sve malo izmešati.

Na kraju sve preliti prelivom.

Po vrhu preliva narendati što više kačkavalja.

Zapeći na 190-180 stepeni po C dok ne porumeni kačkavalj oko pola sata.



Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi