ZAPEČENI KROMPIR I SPANAĆ - nova verzija
Krompir oljuštiti, iseći na sitnije kockice, ubaciti
u šerpu, posoliti, naliti hladnom vodom i skuvati polovično, tek da malo više
omekavi, ali da ne bude načisto skuvan.
Na ulju prepržiti:
isečeni praziluk (koristim praziluk iz zamrzivača,
isečen već)
Na kraju u praziluk dodati:
200 g zamrznutog spanaća
I obavezno praziluk i spanać samo posoliti,
pobiberiti i ostaviti negde po strani.
Preliv napraviti mešavinom ovih sledećih sastojka:
1 umućeno jaje (mogu i 2 komada)
2 kašike kisele pavlake
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
vezica sveže ostavljenog peršuna iz zamrzivača
malo rendanog kačkavalja
Vatrostalnu činiju poujiti, pa u nju sasuti:
oceđen delimično skuvan krompir i
spanać
Zatim to sve malo izmešati.
Na kraju sve preliti prelivom.
Po vrhu preliva narendati što više kačkavalja.
Zapeći na 190-180 stepeni po C dok ne porumeni
kačkavalj oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар