DOMAĆA TORTILJA a la “HIROŠIMA”

 

Najbrži i najjednostavniji ručak.

Umesiti domaće tortilje (ispeći ih po receptu koji već postoji od 16 maja pod nazivom domaće tortilje).

Pečenu tortilju staviti u veliki plitki tanjir, a onda je nadevati po želji.

Evo jednog mog predloga:

Poređati što više liski majske zelene salate.

Preko salate posuti što više seckanog lišća sveže ubranog peršuna.

Po peršunu posuti nekoliko čena mladog belog luka (sve moji organski domaći proizvodi iz “Hirošime”).

Zatim 2-3 kašičice senfa posuti po svemu tome (senf može prvo da se izmaže po tortilji, ponekad uradim i tako, ali kako god da se uradi ukusi su neponovljivi i predobri).

Preko svega toga dolazi nekoliko šnita belog izgrilovanog pilećeg mesa dinstanog u đumbiru i kariju.

I na kraju ide par komada isprženih mladih krompirića (za sada u svemu ovome uljez je samo kupovni krompir, ali uskoro imaćemo čitav naš asortiman naših plodova, a krompir cveta, ali treba sačekati još neko vreme da ga baš bude).

Toritilju ne preklapam, ne rolam, jer je obilato nafilovana u debelom sloju, i seckam je tako sa užitkom uz pomoć viljške i noža, slažući zalogaj po zalogaj.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi