DOMAĆA TORTILJA a la “HIROŠIMA”
Najbrži i najjednostavniji ručak.
Umesiti domaće tortilje (ispeći ih po receptu koji
već postoji od 16 maja pod nazivom domaće tortilje).
Pečenu tortilju staviti u veliki plitki tanjir, a onda
je nadevati po želji.
Evo jednog mog predloga:
Poređati što više liski majske zelene salate.
Preko salate posuti što više seckanog lišća sveže
ubranog peršuna.
Po peršunu posuti nekoliko čena mladog belog luka
(sve moji organski domaći proizvodi iz “Hirošime”).
Zatim 2-3 kašičice senfa posuti po svemu tome (senf
može prvo da se izmaže po tortilji, ponekad uradim i tako, ali kako god da se uradi
ukusi su neponovljivi i predobri).
Preko svega toga dolazi nekoliko šnita belog
izgrilovanog pilećeg mesa dinstanog u đumbiru i kariju.
I na kraju ide par komada isprženih mladih krompirića
(za sada u svemu ovome uljez je samo kupovni krompir, ali uskoro imaćemo čitav
naš asortiman naših plodova, a krompir cveta, ali treba sačekati još neko vreme
da ga baš bude).
Toritilju ne preklapam, ne rolam, jer je obilato
nafilovana u debelom sloju, i seckam je tako sa užitkom uz pomoć viljške i noža,
slažući zalogaj po zalogaj.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар