DOMAĆE TORTILJE

 


Ovo je mera za 4 veće tortilje.

Potrebno je zamesiti sledeće sastojke:

100 ml mlake vode

3 kašike biljnog ulja

200 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

½ kesice praška za pecivo

sitna morska so

Zamešeno testo ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Zatim testo podeliti na 4 kuglice i odmah svaku razvući što tanje drvenom oklagijom (radnu površinu pobrašnjaviti prilikom razvlačenja testa).

I na kraju, u velikom suvom tiganju za pečenje palačinaka ispeći domaće tortilje sa obe strane dok ne porumene (ja ih ispečem totalno, a ne delimično).



Ohlađene tortilje mogu se čuvati u zamrzivaču.



Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi