уторак, 30. мај 2023.

GLAT PROJARA

 

Ovo je projara bez ičega, bez sira i bez zeleniša, hrskava, tanka, meka, idealna zamena za hleb, a beskvasno.

Potrebno je umutiti sledeće sastojke:

2 jajeta

½ šolje ulja

1 šolju kisele vode

malo sitne morske soli

1 šolju belog kukuruznog brašna

1 šolju belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

1 kesicu praška za pecivo

Pleh pouljiti i pobrašnjavti, sasuti masu da bude jako tanko.

Ispeći na 200 stepni po C, dok ne porumeni.

Iseći na željne oblike, a najbolje ide uz slaninu pančetu ili pršutu i sir fetu (pravljeno za doručak , a ispalo je toliko dobro da je skoro puklo za večeru).

Nikad nisam pravila ovako glat projaru, ali odjednom se pokazalo da je ovo nešto najbrže i najbolje što sam na brzinu posle svih umora i silnih poslova na brzinu napravila, jer ujutru nemam ni mrvice zaliha hleba, čak ni tortilja, u zamrzivaču, a već odavno izbegavam sve što je kvasno.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар