GLAT PROJARA
Ovo je projara bez ičega, bez sira i bez zeleniša,
hrskava, tanka, meka, idealna zamena za hleb, a beskvasno.
Potrebno je umutiti sledeće sastojke:
2 jajeta
½ šolje ulja
1 šolju kisele vode
malo sitne morske soli
1 šolju belog kukuruznog brašna
1 šolju belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
1 kesicu praška za pecivo
Pleh pouljiti i pobrašnjavti, sasuti masu da bude jako
tanko.
Ispeći na 200 stepni po C, dok ne porumeni.
Iseći na željne oblike, a najbolje ide uz slaninu pančetu
ili pršutu i sir fetu (pravljeno za doručak , a ispalo je toliko dobro da je skoro
puklo za večeru).
Nikad nisam pravila ovako glat projaru, ali odjednom
se pokazalo da je ovo nešto najbrže i najbolje što sam na brzinu posle svih umora
i silnih poslova na brzinu napravila, jer ujutru nemam ni mrvice zaliha hleba,
čak ni tortilja, u zamrzivaču, a već odavno izbegavam sve što je kvasno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар