KUGLOF OD POMORANDŽE
Čitav kolač treba mutiti ručno žicom:
3 jajeta
160 g belog kristal šećera
150 ml biljnog ulja
struganu koru od 2 manje pomorandže
200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže
250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
1 kesica praška za pecivo (12 g)
Kuglof izmazati dobro margarinom, te u njega sasuti
svu umućenu masu.
Ispeći kuglof pola sata na 200 stepeni po C.
Iscediti nakadno još 300 ml svežeg soka od
pomoranže, i u to dodati 4 kašike belog kristal šećer, te sve izmešati kašikom
dok se šećer ne rastopi.
Ispečen, a vruć kolač izbockati drvenom čačkaliocm,
a onda ga preliti odmah ovim isceđenih sokom od pomorandže.
Preliven kolač ostaviti 20 minuta u kalupu da upije
sok, a onda ga prevrnuti na dezertnu tacnu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар