понедељак, 15. мај 2023.

KUGLOF OD POMORANDŽE

 


Čitav kolač treba mutiti ručno žicom:

3 jajeta

160 g belog kristal šećera

150 ml biljnog ulja

struganu koru od 2 manje pomorandže

200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže

250 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

1 kesica praška za pecivo (12 g)

Kuglof izmazati dobro margarinom, te u njega sasuti svu umućenu masu.

Ispeći kuglof pola sata na 200 stepeni po C.

Iscediti nakadno još 300 ml svežeg soka od pomoranže, i u to dodati 4 kašike belog kristal šećer, te sve izmešati kašikom dok se šećer ne rastopi.

Ispečen, a vruć kolač izbockati drvenom čačkaliocm, a onda ga preliti odmah ovim isceđenih sokom od pomorandže.

Preliven kolač ostaviti 20 minuta u kalupu da upije sok, a onda ga prevrnuti na dezertnu tacnu.




Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар