ROLAT SA DŽEMOM OD SMOKVE
Uzeti najveći pleh od rerne i samo ga obložiti kolačarskim
papirom.
Rernu zagrejati na 200 stepeni po C, a u zagrejanoj
rerni ispeći za 15-ak minuta biskvit za rolat.
Umutiti mikserom, dok ne pobeli i dok se ne zapenuša
masa od:
5 celih domaćih jaja i
5 kašika belog kristal šećera
Zatim u to dodati:
5 kašika belog pšeničnog mekog brašna tip 400
Uvek ide u ovaj biskvit za rolat: koliko jaja, toliko
kašika šećera i isto toliko kašika brašna (jedno staro zlatno pravilo).
Izmutiti masu mikserom.
Sasuti u pleh, poravnjati te ispeći.
Izvaditi ispečeno, zatim prevrnuti koru naopako,
skinuti papir, potom izmazati ceo rolat džemom od smokava (može i neki drugi
džem, bilo koji džem), i na kraju urolati ili uviti.
Ohladiti rolat, a onda ga iseći na uže šnite.
Ništa lepše, i ništa brže, i ništa jednostavnije.
Ne treba ni mnogo materijala, ni para, a tako reći
od ničega napravi se zavidno svašta.
Ovaj tanjir kolača može da parira bilo kojim fensi
kolačićima.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар