ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MEDOM
Ispeći 7 velikh palačinaka (masa za palačinke pravi
se od ovih sastojaka po slobodnoj volji,
a od svega po malo: 2 jajeta, kisela voda ili mleko, brašno, biljno ulje).
Svaki ispečeni palačinak posuti sa što više mlevenih
oraha, a onda posuti sa kašikom meda (koristim nedavno napravljen med od borovih
iglica, koji je idealan i kao zaslađivač za neke poslastice).
Svaki ovako nafilovan palačinak preklopiti sa obe strane,
leve i desne, te urolati kao male sarmice i posložiti u vatrostalnu činiju.
Po vrhu sve palačinke začiniti i zasladiti sa nekoliko
kašika meda (ne koristim uopšte šećer, te ako neko nema med ili zaslađivača
mora posuti sve sa šećerom).
Na kraju umutiti 2 jajeta i mleko te zaliti palačinke,
a onda ih zapeći na 200 stepeni po C dok ne porumene (ja sam ih malo prepekla,
ali bolje i tako nego da išta ostane neispečeno).
Poslužiti prohlađeno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар