ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MEDOM

 

Ispeći 7 velikh palačinaka (masa za palačinke pravi se od ovih  sastojaka po slobodnoj volji, a od svega po malo: 2 jajeta, kisela voda ili mleko, brašno, biljno ulje).

Svaki ispečeni palačinak posuti sa što više mlevenih oraha, a onda posuti sa kašikom meda (koristim nedavno napravljen med od borovih iglica, koji je idealan i kao zaslađivač za neke poslastice).

Svaki ovako nafilovan palačinak preklopiti sa obe strane, leve i desne, te urolati kao male sarmice i posložiti u vatrostalnu činiju.

Po vrhu sve palačinke začiniti i zasladiti sa nekoliko kašika meda (ne koristim uopšte šećer, te ako neko nema med ili zaslađivača mora posuti sve sa šećerom).

Na kraju umutiti 2 jajeta i mleko te zaliti palačinke, a onda ih zapeći na 200 stepeni po C dok ne porumene (ja sam ih malo prepekla, ali bolje i tako nego da išta ostane neispečeno).


Poslužiti prohlađeno.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi