DEZERT SA GRIZOM

 


Skuvati:

500 ml mleka

3 kašike šećera

4 kašike pšeničnog griza

Razasuti odmah u 3 dezertne činije, podjednako.

Zatim skuvati na malo šećera sveže neoguljene letnje jabuke.

Takođe i kuvane jabuke sasuti u 3 dezertne činije, podjednako.

Kada se sve prohladi po vrhu posuti sa sledećim sastojcima:

mleveni badem

suvo grožđe

Posebno umutiti šlag u prahu (šlag umutiti sa običnom hladnom vodom).

Na kraju dekorisati po vrhu šlagom potpuno hladne činije pune ovog dezerta.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi