четвртак, 22. јун 2023.

DOMAĆI SLADOLED - druga verzija (najbolja)

 


Umutiti mikserom:

300 g šlaga u prahu i

500 ml hladnog mleka

U to još samo postepeno dodati:

300 ml običnog jogurta

Masu odmah podeliti na 2 dela.

U prvi deo staviti 200 g svežih marela (višanja), ali izblendiranih štapnim blenderom (a može bilo koje drugo sezonsko voće, čak i zamrnuto).

U drugi deo staviti 2 kašike kako praha.

U vatrostalnu činiju sasuti oba ukusa domaćeg sladoleda, s tim što čokoladni sladoled obogatiti sa rendanom čokoladom koju samo treba posuti po vrhu tog sladoleda.

Ohladiti do stezanja u zamrzivaču najmanje 4 sata.

Nakon serviranja u čaše za sladoled, preko kugli preliti kašičicu-dve meda od borovine.


Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар