GRČKA SALATA „TZATZIKI“

 


3 sveže ubrana, ali neoguljena  krastavca izrendisati, posoliti i ostaviti oko 10-ak minuta da popuste vodu.

Posebno pomešati u drugoj činiji:

sitno isečena čena belog luka

vezicu lišća peršuna

lišće mirođije

maslinovo ulje

sitnu morsku so

1 kašiku jabukovog sirćeta

grčki jogurt

U to dodati na samom kraju dobro isceđene krastavce.

Prohladiti u frižideru pre serviranja, ali i ne mora. Ja nisam imala kad da pričekam (a ne volim da se učorbi), a salatu odmah smažem za ručak.

Od kako su u “Hirošimi” počeli naši krastavci već sam 3 puta pravila ovu salatu, a kao da  me mrzelo da pre donesem ovaj recept na svet.



Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi