JUNSKI DEZERT

 

Šta izmsiliti na brzinu, za malo utrošenog novca, a u jezivo vreme kada sve postade nepodnošljivo papreno preskupo.

U šerpu nasuti:

500 ml mleka

3 kašike belog kristal šećera

1 kesicu pudinga od jagode

Skuvati puding.

Uzeti 3 dezertne činije, i u svaku nadrobiti  po 3 keksa petita.

Onda u svaku čašu naliti do pola pudinga.

Posuti svaku zdelicu sa po 2 kašike mlevenih oraha.

Potom poređati po nekoliko sveže ubranih i očišćenih višanja, pravo sa grane do astala.

I na kraju, sve posuti sa po 1 kašikom borovog ili nekog drugog meda.


Ohladiti junski dezert pre serviranja.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi