понедељак, 26. јун 2023.

LETNJA PITA DO JABUKA

 

Pokupiti sa trave, ispod letnje rane jabuke, prve plodove tzv. jabuke padanice (uskor biće više jabuka i dosta zrelijih, ali može da se prva letnja pita napravi i od ovih nakiselijih padanica, jer pita je i lepša kad jabuke malo zakise).

Neoguljene jabuke izrendisati.

Na malo ulja propržiti kašu, a od sledećih sastojaka:

izrendane jabuke

šećer po ukusu

2 kesice vanil šećera

mleveni cimet

Ohlađenim filom filovati po 2 kupovne tanke kore.

Koru gornju izmazati celu filom (tj. kašom) i urolati.

Poređane pite premazati po vrhu uljem i ispeći na 200 stepeni po C.

Prohlađenu pečenu pitu iseći, posuti prah šećerom pre serviranja.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар