LETNJI DEZERT – moj izmišljen (mera za 3 veće porcije)
Uzeti 3 dezertne činije, te u svaku činiju nadrobiti
2-3 keksa petita.
Skuvati puding od vanile:
500 ml mleka
3 kašike šećera
1 kesica pudinga (ukus vanila)
Vruć puding odmah razasuti podjednako u svaku od 3
činije.
Zatim u drugoj šerpici skuvati letnje jabuke
(neoguljene, padanice, sitno isečene) sa malo šećera, a skuvati kao kompot, s
tim da u šerpici nakon kuvanja ostane i malo slatke čorbice.
Skuvane jabuke razasuti podjednako u sve činije.
I na kraju, pošto je sve već do vrha prepuno, šlag
bi ovde bio suvišak i kipelo bi iz čaša, te umesto šlaga može se ovaj
izmišljeni dezert završiti i ukrasiti nekako drugačije.
Potrebno je sve po vrhu samo posuti sa suvim grožđem
i sa malo kokosa.
Ohladiti dobro u frižideru pre užine (a najbolje napraviti
pred ručak), a osvežava lepše i bolje od svakog sladoleda.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар