уторак, 27. јун 2023.

LETNJI DEZERT – moj izmišljen (mera za 3 veće porcije)

 


Uzeti 3 dezertne činije, te u svaku činiju nadrobiti 2-3 keksa petita.

Skuvati puding od vanile:

500 ml mleka

3 kašike šećera

1 kesica pudinga (ukus vanila)

Vruć puding odmah razasuti podjednako u svaku od 3 činije.

Zatim u drugoj šerpici skuvati letnje jabuke (neoguljene, padanice, sitno isečene) sa malo šećera, a skuvati kao kompot, s tim da u šerpici nakon kuvanja ostane i malo slatke čorbice.

Skuvane jabuke razasuti podjednako u sve činije.

I na kraju, pošto je sve već do vrha prepuno, šlag bi ovde bio suvišak i kipelo bi iz čaša, te umesto šlaga može se ovaj izmišljeni dezert završiti i ukrasiti nekako drugačije.

Potrebno je sve po vrhu samo posuti sa suvim grožđem i sa malo kokosa.

Ohladiti dobro u frižideru pre užine (a najbolje napraviti pred ručak), a osvežava lepše i bolje od svakog sladoleda.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар