MOJA PATIŠON PASTA
Još jedan, a danas, izmišljen moj recept, prste da
smažeš.
Iseći 3 cele, a tek ubrane patišon tikvice.
Takođe iseće i 3-4 sveže žute paprike šilje, nabrane
juče u “Hirošimi”.
Na ulju izdinstati poklopljeno patišon tikvice i paprike.
Dodati čitava čena belog luka u sve to takođe.
Jelo posoliti, pobiberiti i na kraju dodati bosiljak
balzamiko.
Posebno skuvati posnu pastu (makarone od heljdinog
brašna, koje se skuvaju za 6 minuta), a skuvane makarone oprati pod mlazom hladne
vode, i ubaciti ih u izdinstano povrće.
U sve to ubaciti još 200 ml neutralne tečne pavlake
za kuvanje i kratko sve prodinstati.
Na samom kraju u pastu dodati izrendanu kocku
kačkavalja, i samo promešati koliko da se kačkavalj fino rastopi.
Servirati odmah toplo ili vruće, a može i hladno, ali
obavezno uz 2 kašičice pesta pravljenog još juče od lišća šargarepe.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар