MOJA PATIŠON PASTA

 

Još jedan, a danas, izmišljen moj recept, prste da smažeš.

Iseći 3 cele, a tek ubrane patišon tikvice.

Takođe iseće i 3-4 sveže žute paprike šilje, nabrane juče u “Hirošimi”.

Na ulju izdinstati poklopljeno patišon tikvice i paprike.

Dodati čitava čena belog luka u sve to takođe.

Jelo posoliti, pobiberiti i na kraju dodati bosiljak balzamiko.

Posebno skuvati posnu pastu (makarone od heljdinog brašna, koje se skuvaju za 6 minuta), a skuvane makarone oprati pod mlazom hladne vode, i ubaciti ih u izdinstano povrće.

U sve to ubaciti još 200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i kratko sve prodinstati.

Na samom kraju u pastu dodati izrendanu kocku kačkavalja, i samo promešati koliko da se kačkavalj fino rastopi.

Servirati odmah toplo ili vruće, a može i hladno, ali obavezno uz 2 kašičice pesta pravljenog još juče od lišća šargarepe.



Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi