NAJUKUSNIJA ZAPEČENA PASTA
Dve manje tikvice oguliti i izrendati (tikvicu uvek
ogulim kad je kupovna, a kad stignu moje naravno ne gulim nikada).
Na malo ulja prodinstati izrendane tikvice, u koje
dalje još treba dodati:
sitnu mrosku so
sitno isečena čena belog luka (malo više čena)
vezicu svežeg lišća peršuna
U prohlađeno narendati kocku kačkavalja.
Obariti pastu (makarone grkljančiće) i oprati nakon
kuvanja.
Oprane makarone sasuti u izdinstane tikvice i sve
dobro promešati.
Sasuti u malo pouljenu vatrostalnu posudu.
Po vrhu narendati što više kačkavalja (opet jednu
kocku) i posuti origanom.
Zapeći sve u rerni na 200 stepeni po C dok ne porumeni.
Uz ovo ide samo još sveža sezonska salata, a koju treba iseći sledeće:
dva oguljena krastavca
ljubičasti luk
jednu svežu papriku žutu
lišće peršuna
sitnu morsku so
ulje
Prijatno!
Коментари
Постави коментар