NAJUKUSNIJA ZAPEČENA PASTA

 


Dve manje tikvice oguliti i izrendati (tikvicu uvek ogulim kad je kupovna, a kad stignu moje naravno ne gulim nikada).

Na malo ulja prodinstati izrendane tikvice, u koje dalje još treba dodati:

sitnu mrosku so

sitno isečena čena belog luka (malo više čena)

vezicu svežeg lišća peršuna

U prohlađeno narendati kocku kačkavalja.

Obariti pastu (makarone grkljančiće) i oprati nakon kuvanja.

Oprane makarone sasuti u izdinstane tikvice i sve dobro promešati.

Sasuti u malo pouljenu vatrostalnu posudu.

Po vrhu narendati što više kačkavalja (opet jednu kocku) i posuti origanom.

Zapeći sve u rerni na 200 stepeni po C dok ne porumeni.

Uz ovo ide samo još sveža sezonska salata, a koju treba iseći sledeće:

dva oguljena krastavca

ljubičasti luk

jednu svežu papriku žutu

lišće peršuna

sitnu morsku so

ulje

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi