SLADOLED OD DIVLJIH VIŠANJA
Sladoled od divljih višanja danas na našoj sofri.
Napravljena samo 1/3 mere, koja je dovoljna za 3 velike
dezertne čaše, ili za 3 veće porcije.
Treba samo da se zaledi sve u zamrzivaču oko 5 sati najviše,
čak ni minut više.
Preporuke su da se pravi svaki dan neki drugi ukus.
Sutradan ovaj sladoled se jedino može seći nožem, te
laže svako ko kaže da je sutradan bolji.
Najbolji je samo onoga dana kada se umuti i kad
provede najviše 4-5 sati u zamrzivaču, i
tada je baš pravi, pravcati sladoled, bez veštačkih boja i aroma, bez
koncentrata.
Samo nakon 4 do 5 sati, vade se kašikom za sladoled
lepe fine kugle.
Potrebno je samo uraditi sledeće:
Mikserom zajedno umutiti:
100 g šlaga u prahu i
200 ml hladnog mleka
Umutiti šlag kao kad se razmazuje po torti, te
gustine.
U to dodati:
100 ml običnog jogurta, ali postepeno.
Na kraju podesiti ukus sladoleda po svojoj želji.
Danas neka u sve ovo bude umešano samo 100 g sveže
izblendiranog voća (danas smo nabrali divlje sitne višnje).
Pošto je voće kiselo onda u ovo dodati treba još samo:
3 kašike šećera u prahu
Razliti u staklenu elipsastu činiju, pliću, i ostaviti
u zamrzivač da se zaledi 4-5 sati.
Ja sam mutila u 11 sati sladoled, a pojela sam ga oko
16 sati, dakle tačno na 5 sati, i to je bilo taman dovoljno, a sve preko toga
steže se i okamenjuje, te postaje nalik steni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар