петак, 30. јун 2023.

SLADOLED OD DIVLJIH VIŠANJA

 


Sladoled od divljih višanja danas na našoj sofri.

Napravljena samo 1/3 mere, koja je dovoljna za 3 velike dezertne čaše, ili za 3 veće porcije.

Treba samo da se zaledi sve u zamrzivaču oko 5 sati najviše, čak ni minut više.

Preporuke su da se pravi svaki dan neki drugi ukus.

Sutradan ovaj sladoled se jedino može seći nožem, te laže svako ko kaže da je sutradan bolji.

Najbolji je samo onoga dana kada se umuti i kad provede najviše  4-5 sati u zamrzivaču, i tada je baš pravi, pravcati sladoled, bez veštačkih boja i aroma, bez koncentrata.

Samo nakon 4 do 5 sati, vade se kašikom za sladoled lepe fine kugle.

Potrebno je samo uraditi sledeće:

Mikserom zajedno umutiti:

100 g šlaga u prahu i

200 ml hladnog mleka

Umutiti šlag kao kad se razmazuje po torti, te gustine.

U to dodati:

100 ml običnog jogurta, ali postepeno.

Na kraju podesiti ukus sladoleda po svojoj želji.

Danas neka u sve ovo bude umešano samo 100 g sveže izblendiranog voća (danas smo nabrali divlje sitne višnje).

Pošto je voće kiselo onda u ovo dodati treba još samo:

3 kašike šećera u prahu

Razliti u staklenu elipsastu činiju, pliću, i ostaviti u zamrzivač da se zaledi 4-5 sati.

Ja sam mutila u 11 sati sladoled, a pojela sam ga oko 16 sati, dakle tačno na 5 sati, i to je bilo taman dovoljno, a sve preko toga steže se i okamenjuje, te postaje nalik steni.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар