петак, 14. јул 2023.

BRESKVA TORTA - verzija sa manje šećera

 

Umutiti jednu veliku koru, od sledećih sastojaka:

8 belanaca

8 kašika šećera

8 žumanaca

8 kašika brašna

Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom, sasuti masu i ispeći koricu na 200-190 stepeni po C.

Pomešati u činiji:

1 kg oguljenih sočnih breskvi isečenih na sitnije kockice

150 g kristal šećera

Koricu premazati breskvama, i svim sokom, a onda polako urolati u rolat, i iseći na 16 jednakih delova najmanje (ja sam sekla bez brojanja i imala za predviđena dva reda biskvita).

Skuvati fil od sledećih sastojaka:

½ l mleka

4 žumanca

4 kašike šećera

2 kesice vanil šećera

4 kašike brašna

U skuvan mlak fil dodati 250 g margarina i samo izmutiti mikserom.

Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno, i po dnu, a idući ka vrhu, sve poređati, baš ovim redosledom:

8 isečenih rolata

sasuti polovinu fila

preostalih 8 rolata

ostatak fila

Umutiti 200 g šlaga u prahu sa običnom vodom.

Sutradan tortu izvaditi iz obruča i dekorisati umućenim šlagom.

Jedna od najboljih letnjih voćnih torti, koja nestane još onog istog rođendanskog dana kada se i načne.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар