BRESKVA TORTA - verzija sa manje šećera
Umutiti jednu veliku koru, od sledećih sastojaka:
8 belanaca
8 kašika šećera
8 žumanaca
8 kašika brašna
Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom,
sasuti masu i ispeći koricu na 200-190 stepeni po C.
Pomešati u činiji:
1 kg oguljenih sočnih breskvi isečenih na sitnije kockice
150 g kristal šećera
Koricu premazati breskvama, i svim sokom, a onda polako
urolati u rolat, i iseći na 16 jednakih delova najmanje (ja sam sekla bez
brojanja i imala za predviđena dva reda biskvita).
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
½ l mleka
4 žumanca
4 kašike šećera
2 kesice vanil šećera
4 kašike brašna
U skuvan mlak fil dodati 250 g margarina i samo izmutiti
mikserom.
Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno,
i po dnu, a idući ka vrhu, sve poređati, baš ovim redosledom:
8 isečenih rolata
sasuti polovinu fila
preostalih 8 rolata
ostatak fila
Umutiti 200 g šlaga u prahu sa običnom vodom.
Sutradan tortu izvaditi iz obruča i dekorisati
umućenim šlagom.
Jedna od najboljih letnjih voćnih torti, koja nestane
još onog istog rođendanskog dana kada se i načne.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар