KOLAČ NAOPAKO
Uzeti veći pravougaoni pleh i obložiti ga kolačarskim
papirom.
Preko čitavog dna naseći komade letnjih jabuka (neoguljenih).
Jabuke samo posuti sa cimetom i sa 2 kesice vanil šećera.
Jabuke ispeći delimično skoro napola.
Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
Izvaditi iz rerne delimično pečene jabuke, i odmah
preko toga sasuti umućeno testo za biskvit, potom poravnjati, vratiti odmah u rernu
i ispeći.
Ispečen kolač prevrnuti naopako na tacnu, tako da
jabuke dođu na vrh, a patišpanja na samo dno tacne.
Kolač premazati sa što više džema od šipurka.
I na kraju, umutiti 250 g šlaga u prahu sa 300 ml hladne
kisele vode te dekoristi kolač po vrhu.
Ohladiti dobro pre serviranja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар