среда, 19. јул 2023.

KOLAČ NAOPAKO

 


Uzeti veći pravougaoni pleh i obložiti ga kolačarskim papirom.

Preko čitavog dna naseći komade letnjih jabuka (neoguljenih).

Jabuke samo posuti sa cimetom i sa 2 kesice vanil šećera.

Jabuke ispeći delimično skoro napola.

Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

Izvaditi iz rerne delimično pečene jabuke, i odmah preko toga sasuti umućeno testo za biskvit, potom poravnjati, vratiti odmah u rernu i ispeći.

Ispečen kolač prevrnuti naopako na tacnu, tako da jabuke dođu na vrh, a patišpanja na samo dno tacne.

Kolač premazati sa što više džema od šipurka.

I na kraju, umutiti 250 g šlaga u prahu sa 300 ml hladne kisele vode te dekoristi kolač po vrhu.

Ohladiti dobro pre serviranja.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар