MOJA ROĐENDANSKA TORTA SA BRESKVAMA - ne peče se
Potrebno je 600 g svežih, oguljenih i sitno isečenih
breskvi (sočne breskve obavezno, a kupiti ih više od jednog kilograma) i pomešati ih sa 120 g šećera, te ostaviti da
malo odstoje, a onda ocediti sok, a breskve sačuvati.
Uzeti veliko pakovanje piškota, i svaku piškotu
umakati u ovaj sok od breskvi.
Umočene i dobro natopljene piškote poređati po dnu
tacne (pakovati sve unutar obruča pleha kome se otkjučava dno).
Zatim skuvati žuti fil od sledećih sastojaka:
700 ml hladnog mleka
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike šećera
U skuvan i prohlađen fil još dodati:
3 kašike šlag krema do vanile (za čitavu tortu
potrebna je kesa krem šlaga od vanile od 180 g)
Preko piškota naneti sav žuti fil i poravnjati (ovo
je inače torta bez margarina, jaja i brašna).
Preko žutog fila sasuti sve one sitno isečene breskve.
I na kraju, umutiti mikserom:
100 g šlag krema od vanile i
200 ml hladnog mleka
Nešto kasnije izvaditi tortu, ne radi degustacije,
već samo radi dekoracije, a degustaciju ostavimo za rođendansko veliko sutra.
Dakle, osloboditi je obruča i ukrasiti po želji,
mada i ne mora.
Za dekoraciju:
Rastopiti 100 g crne čokolade za kuvanje na malo
ulja i sasuti u kalupe u obliku srca. Ohladiti u frižideru do stezanja.
Ostatak krem šlaga od vanile 50 g umutiti sa 100 ml
hladne vode, te dodati kakao prah i špricom naneti dekorativne kružiće.
P.S. Srećan rođendan 48, meni, sutra!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар