субота, 22. јул 2023.

MOJA ROĐENDANSKA TORTA SA BRESKVAMA - ne peče se

 

Potrebno je 600 g svežih, oguljenih i sitno isečenih breskvi (sočne breskve obavezno, a kupiti ih više od jednog kilograma) i pomešati ih sa 120 g šećera, te ostaviti da malo odstoje, a onda ocediti sok, a breskve sačuvati.

Uzeti veliko pakovanje piškota, i svaku piškotu umakati u ovaj sok od breskvi.

Umočene i dobro natopljene piškote poređati po dnu tacne (pakovati sve unutar obruča pleha kome se otkjučava dno).

Zatim skuvati žuti fil od sledećih sastojaka:

700 ml hladnog mleka

2 kesice pudinga od vanile

4 kašike šećera

U skuvan i prohlađen fil još dodati:

3 kašike šlag krema do vanile (za čitavu tortu potrebna je kesa krem šlaga od vanile od 180 g)

Preko piškota naneti sav žuti fil i poravnjati (ovo je inače torta bez margarina, jaja i brašna).

Preko žutog fila sasuti sve one sitno isečene breskve.

I na kraju, umutiti mikserom:

100 g šlag krema od vanile i

200 ml hladnog mleka

Preko breskvi naneti sav krem šlag od vanile i ostaviti tortu da se stegne i prohladiti je u obruču najmanje 4 sata u frižideru.

Nešto kasnije izvaditi tortu, ne radi degustacije, već samo radi dekoracije, a degustaciju ostavimo za rođendansko veliko sutra.

Dakle, osloboditi je obruča i ukrasiti po želji, mada i ne mora.

Za dekoraciju:

Rastopiti 100 g crne čokolade za kuvanje na malo ulja i sasuti u kalupe u obliku srca. Ohladiti u frižideru do stezanja.

Ostatak krem šlaga od vanile 50 g umutiti sa 100 ml hladne vode, te dodati kakao prah i špricom naneti dekorativne kružiće.

P.S. Srećan rođendan 48, meni, sutra!

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар