OMLET OD TIKVICE ala “Hirošima”

 


Neoguljenu tikvicu danas ubranu izrendati na sitno.

Potom na malo ulja upržiti tikvicu dok ne omekavi sva.

Posoliti.


I na samom kraju umutiti 2 cela domaća jajeta od svojih koka nosilja, te preliti preko tikvice.

Kada se omlet dobro ispeče sa donje strane, prevrnuti ga na tanjir veliki, a onda vratiti opet u isti tiganj i upržiti omlet sa one druge neispečene strane.

Omlet se može pojesti za večeru samo uz sveže isečene kriške paradajza, a to se zove divna večera bez ikakvih stomačnih opterećenja.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi