PASTA BOLONJEZA

 

Na ulju napraviti sledeći sos za pastu bolonjezu, laganim dinstanjem sledećih sastojaka:

sitno sečeni crni luk (što više luka, to bolji sos)

nekoliko čena sitno sečenog belog luka

sveže samleveni paradajaz u super brzoj seckalici (jedna puna činija)

morska sitna so

crni mleveni biber

200 g mlevenog svinjskog mesa

slatka aleva paprika

bosiljak balzamiko

Posebno skuvati 400 g makarona (grkljančiće ili neke druge).

Oprati u hladnoj vodi i ubaciti u gotov sos te prokuvati sve zajedno samo na kratko.

Servirati toplo uz malo sitno rendanog kačkavalja po vrhu paste bolonjeze.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi