уторак, 25. јул 2023.

PIRINAČ sa povrćem

 

Prodinstati na malo ulja, ali uz povremeno dolivanje vode:

sitno isečeni crni luk

sitno isečenu šargarepu

Posoliti i pobiberiti.

Povremeno promešati, i naliti vode dok sve ne omekavi.

Posebno skuvati šolju pirnča.

Skuvan pirinač šokirati (dobro oprati) pod mlazom hladne vode.

Pirinač sasuti u povrće i prodinstati sve neko kraće vreme, oko 5 minuta, ali tek toliko da se sjedine svi sastojci.

Po ukusu i želji začiniti seckanim lišćem peršuna ili bosiljka balzamiko, a može i lišćem celera.

Kod mene je ostalo nezačinjeno, jer malo ko voli da se ovako začini, pa kad je neko večito u manjini on se poslušno znoji i kuva kako svi drugi vole, te tako sve nedovršeno i onako  bezveze samo nemo guta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар