PIRINAČ sa povrćem
Prodinstati na malo ulja, ali uz povremeno dolivanje
vode:
sitno isečeni crni luk
sitno isečenu šargarepu
Posoliti i pobiberiti.
Povremeno promešati, i naliti vode dok sve ne
omekavi.
Posebno skuvati šolju pirnča.
Skuvan pirinač šokirati (dobro oprati) pod mlazom hladne
vode.
Pirinač sasuti u povrće i prodinstati sve neko kraće
vreme, oko 5 minuta, ali tek toliko da se sjedine svi sastojci.
Po ukusu i želji začiniti seckanim lišćem peršuna
ili bosiljka balzamiko, a može i lišćem celera.
Kod mene je ostalo nezačinjeno, jer malo ko voli da
se ovako začini, pa kad je neko večito u manjini on se poslušno znoji i kuva
kako svi drugi vole, te tako sve nedovršeno i onako bezveze samo nemo guta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар