PREDJELO OD PARADAJZA

 


Naseći paradajz na kriške.

Posebno pomešati sledeće sastojke:

maslinovo ulje

jabukovo sirće

malo vode

sitna morska so

malo šećera

nekoliko čena sitno isečenog belog luka

vezica peršuna

vezica mirođije

pola sitno isečene ljutačice paprike

Uzeti činiju i po dnu poređati naizmenično red paradajza, potom red ovog preliva i sve tako do kraja dok se sve ne utroši.

Paradajz poklopiti i odložiti u frižider da se prohladi najmanje 2 sata.

Preuskusna letnja salata jako slična onoj kada se zakisele pečene paprike, samo za nekoliko nijansi još lepša.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi