PUNJENE TIKVICE – najnoviji način

 

Uzeti dve bele (beogradske tikvice) neoguljene i samo ih spolja po kori izgrebati uzduž viljuškom.

Potom svaku preseći preko pola i od dve tikvice napraviti 4 polutke.

Sredinu iz svake tikvice izdubiti i povaditi nožem ili malom kašikom.

4 polutke tikvica okrenuti naopako, tj. donju stranu okrenuti ka vrhu i ispeći ih dok ne omekave u rerni.

Spremiti kašu za punjenje tikvica od sledećih sastojaka, a kratkim dinstanjem:

Dinstati na ulju:

sitno sečeni crni luk

isečenu sredinu tikvica (ono što se podubilo)

sitno sečeno belo pileće meso

1 isečen paradajz tek ubran iz „Hirošime“

sveže lišće celera

sitna morska so

crni mleveni biber

Omekavljene tikivce napuniti ovim nadevom, a po vrhu staviti samo još rendani kačkavalj i sve zapeći kratko u rerni na 200 stepeni dok sir ne porumeni.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi