PUNJENE TIKVICE – najnoviji način
Uzeti dve bele
(beogradske tikvice) neoguljene i samo ih spolja po kori izgrebati uzduž
viljuškom.
Potom svaku
preseći preko pola i od dve tikvice napraviti 4 polutke.
Sredinu iz
svake tikvice izdubiti i povaditi nožem ili malom kašikom.
4 polutke
tikvica okrenuti naopako, tj. donju stranu okrenuti ka vrhu i ispeći ih dok ne
omekave u rerni.
Spremiti kašu
za punjenje tikvica od sledećih sastojaka, a kratkim dinstanjem:
Dinstati na
ulju:
sitno sečeni
crni luk
isečenu sredinu
tikvica (ono što se podubilo)
sitno
sečeno belo pileće meso
1 isečen
paradajz tek ubran iz „Hirošime“
sveže lišće
celera
sitna morska
so
crni
mleveni biber
Omekavljene
tikivce napuniti ovim nadevom, a po vrhu staviti samo još rendani kačkavalj i
sve zapeći kratko u rerni na 200 stepeni dok sir ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар