PUNJENI ČAMČIĆI OD TIKVICA SA PILEĆIM PRSIMA
Dve danas ubrane tikvice (beogradske) oprati, i
neoguljene preseći preko pola, i napraviti 4 polutke ili 4 čamčića.
Zatim izdubiti po sredini svaku polutku tikvice što
više i napraviti pliće čamčiće, malo ih posoliti, staviti u pleh onako kako će
biti posle i punjeni (dakle ne naopako) i ispeći ih na 200 stepeni po C dok ne
omekave.
Na plotni upržiti kašu ili nadev za punjenje, od
sledeći sastojaka:
biljno ulje
crni luk
beli luk
belo pileće meso (pileća sitno isečena prsa)
morska so
mleveni crni biber
Omekavljene tikvice napuniti ovim nadevom, a po vrhu
narendati malo kačkavalja.
Vratiti u rernu i samo zapeći koliko da kačkavalj
porumeni.
Servirati toplo uz dosta svežeg paradajza.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар