PUNJENI ČAMČIĆI OD TIKVICA SA PILEĆIM PRSIMA

 


Dve danas ubrane tikvice (beogradske) oprati, i neoguljene preseći preko pola, i napraviti 4 polutke ili 4 čamčića.

Zatim izdubiti po sredini svaku polutku tikvice što više i napraviti pliće čamčiće, malo ih posoliti, staviti u pleh onako kako će biti posle i punjeni (dakle ne naopako) i ispeći ih na 200 stepeni po C dok ne omekave.

Na plotni upržiti kašu ili nadev za punjenje, od sledeći sastojaka:

biljno ulje

crni luk

beli luk

belo pileće meso (pileća sitno isečena prsa)

morska so

mleveni crni biber

Omekavljene tikvice napuniti ovim nadevom, a po vrhu narendati malo kačkavalja.

Vratiti u rernu i samo zapeći koliko da kačkavalj porumeni.

Servirati toplo uz dosta svežeg paradajza.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi