ROKOKO KREMPITA – bez pečenja
Po dnu dubljeg pravougaonog pleha poslagati red suvog keksa
petita (potrebno je oko 250 g).
Zatim, skuvati
žut fil, a od sledećih sastojaka:
1 litar mleka
4 žumanca
1 kesicu vanil
šećera
5 kašika belog kristal
šećera
5 kašika belog
brašna
3 kašike gustina
Skuvan fil smaći
sa ringle.
Odmah umuti čvrst sneg od sledećih sastojaka:
4 belanca i
2 kašike belog kristal šećera
Umućen belanac odmah
dodati u vruć žuti fil, i sve dobro izmutiti mikserom dok se ne sjedini,
a onda ravnomerno rasporediti preko poređanog keksa.
Prohladiti
kolač, a onda umutiti:
500 ml tečne slatke pavlake u šlag
Ovim premazati žuti fil.
Na kraju posuti
sve sa sitno izrendanom crnom čokoladom za kuvanje, a može i krupnije.
Ohladiti u
frižideru do sutradan.
Lepše osvežava od svakog sladoleda, a jednostavno za napraviti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар